Григор Димитров с подготовка за Indian Wells и Masters

Най-добрият български тенисист се подготвя усилено за световния и престижен турнир от сериите Indian Wells и Masters. Топ тенисистът вече се намира на територията на Съединените американски щати, където през месец март се очаква да се включи в изключителната тенис надпревара. Следващата сериозна среща, която очаква нашето момче ще бъде в Маями.

Григор Димитров понастоящем е в Ел Ей (Лос Анджелис), където прекарва време с атрактивната си половинка – певицата Никол Шерцингер.  Важно е да се отбележи и комуникацията на талантливия ни роден тенисист с привържениците си, които до последно информира с новини около подготовката си за най-ключовите си турнири.

Григор Димитров към днешна дата е на 13-та позиция в световната рангалиста като се довери на Тура (Александър Зверев) за свой спаринг партньор. Към тяхната компания се включи и Томи Хаас – германският топ тенисист и ветеран.

Престижното тенис състезание започва на 9-и март с локация Калифорния, САЩ. За нашето момче можем да кажем, че стартира сезона си повече от блестящо като реализира цели 16 победи от общо изиграни 18 мача от самото начало на 2017 година.

Усилената му подготовка, мотивация и нестихващо желание за триумфални победи му донесоха две титли – едната в Бризбън и на родна почва, а  другата на откритото първенство в Австралия по време на полуфинала. Към средата на миналия месец Гришата направи страхотна игра в Ротердам като след  това отказа предложението да участва в мача в Марсилия поради твърде натоварената си програма от началото на спортния сезон до този момент.

Защо топ тенисист се отказа от участието си в Masters 1000

Топ тенисистът Жил Симон официално се превърна във втория топ тенисист, класиран на 23-и място в световната листа, който отказа да се включи в предстоящия турнир Indian Wells за разлика от Гришата. Приблизително по същото време испанският тенисист Николас Алмагро също отказа поканата за участие, която организаторите бяха отправили към него.  Причината за отклоняването на поканата се счита контузия.

Колкото до Жил Симон, френският тенисист призна за психическата и физическата си умора и изтощение след състезанията си. Освен това, предстоящата му игра в Акапулко също спира франзуцина от участие и в друг мащабен турнир, какъвто е именно Indian Wells, който непременно изисква сериозна подготовка.

Вашият коментар